Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито.

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито.
Коментари Харесай

Ангелкова се обяви противвръщането на пушенето на закрито

Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгласи противвръщането на пушенето на закрито. В коридорите на Народното събрание тя разяснява предлагането на вицепремиера Валери Симеонов да се върне остарялото състояние.
На 13 април вицепремиерът по икономическа и демографска политика и водач на партията НФСБ Валери Симеонов заяви, че има желание да предложи законопроект за смяна в Закона за здравето, с който да се позволи тютюнопушенето в обособени пространства, т.е да се възвърне отчасти остарелият режим.

От партията на Симеонов не желаят остарелият режим да се възвърне изцяло, т.е. ще остане възбраната за пушене на избрани публични места като театри, зали и по този начин нататък. Вицепремиерът съобщи, че не схваща смисъла да се лимитира тютюнопушенето в заведения за хранене, в случай, че и актуалният закон не се съблюдава.

Бързо обаче стана ясно, че идеята за поправката не би срещнала поддръжката на ГЕРБ. Министър-председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че е срещу сходни оферти за либерализиране на режима. " Ние в ГЕРБ, тъй като преди време го въведохме, сме уверени, както и в този момент поддържах всички дейности, свързани с битката против тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, в случай че се сложи тематиката ", разяснява министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР